Hristos este Fiu al Omului

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Hristos este Fiu al Omului

Genealogia lui Hristos – începând de la Avraam, așa cum este prezentată de Sfântul Evanghelist Matei (1, 1-16), sau începând cu Adam, așa cum o găsim la Sfântul Evanghelist Luca (3, 23-38) – stă mărturie pentru faptul că șirul generațiilor conducea spre un scop: venirea lui Hristos, Mesia; adică în cadrul planului lui Dumnezeu privind istoria omenirii, fertilitatea umană a fost un mijloc de a readuce omul la Dumnezeu; și, prin urmare, în istoria biblică, căsătoria nu a fost doar o funcție determinată de dorințele sociologice sau psihologice, ci o cale spre punctul în care Dumnezeu, din „rădăcina lui Iesei după trup, a crescut pe pururea Fecioara și dintr-însa S-a întrupat și S-a născut spre mântuirea neamului omenesc”. Dumnezeu însuși se face om: acesta este scopul istoriei lui Israel și motivul pentru care Dumnezeu îi binecuvintează pe Avraam și pe Sara, pe Isaac și pe Rebeca, pe Iacov și pe Rahela, pe Iosif și pe Asineta, pe Zaharia și pe Elisabeta, pe Ioachim și pe Ana.

(John Meyendorff, Căsătoria-perspectiva ortodoxă, Editura Renașterea & Editura Patmos, p. 50)

Categoria: Articole

Cautare:

Hristos este Fiu al Omului

Vizualizari: 396

Id: 14226

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.