Iadul e marea durere a lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iadul e marea durere a lui Dumnezeu

- Aţi amintit de scaunul de duhovnicie. Din oamenii care vin la sfinţia voastră, sunt unii preocupaţi de problema renaşterii sufleteşti?

- Da. Sunt foarte mulţi preocupaţi. La nivelul lor, cu multă conştiinciozitate. Şi trebuie să vă spun că Spovedania este Taina fără de care nu te poţi mântui. Duhovnicul este dator să explice lucrul acesta: Nu te poţi mântui fără să-ţi mărturiseşti păcatele. Pentru că e temei în Scriptură, care spune: „Ce iertaţi voi, iert şi Eu!" Deci ori aici să-ţi spui păcatele spre iertare, la duhovnic; ori la Judecata de apoi, spre osândă. Dar nespuse nu rămân. Pentru că există iad. Şi cine sunt în iad? Sigur, cei care nu s-au pocăit şi nu s-au îngrijit!

Nu se grăbeşte Dumnezeu să bage lumea în iad! Suferă continuu ca să nu se ducă acolo. Şi ce nu face ca să nu se ducă! Câte suferinţe nu face! Pentru că Domnul nostru Iisus Hristos ştie ce înseamnă a plânge. Şi face totul ca să nu se ducă lumea în iad! Căci iadul e marea durere a lui Dumnezeu. Îi iubeşte mai departe şi pe ei. Dar îi biciuieşte iubirea asta.

(Ne vorbește Părintele Arsenie, ed. a 2-a, vol. 2, Editura Mănăstirea Sihăstria, 2010, pp. 84-85)

Categoria: Articole

Cautare:

Iadul e marea durere a lui Dumnezeu

Vizualizari: 285

Id: 10153

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.