Imparati mari ai istoriei ce au fost canonisiti de preoti...

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Imparati mari ai istoriei ce au fost canonisiti de preoti...

Împăratul Teodosie cel Mare (care este în rândul sfinţilor) a fost canonisit de Sfântul Ambrozie să nu intre în Biserică 8 luni de zile, iar alt împărat, pentru omorul ce făcuse, a fost canonisit ca dezbrâcându-se de hainele împărăteşti, sa meargă desculţ pe un munte înalt şi acolo să petreacă 40 de zile întru rugăciuni, gustând numai pâine şi apă şi odihnindu-se pe pământul gol. Şi alţi împăraţi mulţi au făcut canon greu pentru păcatele lor. Iar tu, omule, oare eşti mai mare decât aceia sau mai gingaş la trup decât ei? De ce nu primeşti puţinul canon pentru păcatele tale? Să nu te înşele gândul că prin bani vei răscumpăra canonul tău. Împăraţii aceştia aveau mai mulţi bani decât tine şi ar fi putut să plătească milioane de galbeni, numai să nu ia acest fel de canon. Dar aceasta nu este cu putinţă să se facă. Trupul care a păcătuit, acela trebuie să se certe.

(Sfântul Ioan Iacob de la NeamțPentru cei cu sufletul nevoiaș ca mine... , Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 334)
Sursa: Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Imparati mari ai istoriei ce au fost canonisiti de preoti...

Vizualizari: 351

Id: 18087

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.