In problema casatoriei rolul cel mai important il joaca pronia lui Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

In problema casatoriei rolul cel mai important il joaca pronia lui Dumnezeu

Există foarte multe slăbiciuni. Când o fată are o tulburare lăuntrică, iar celălalt este în măsură să o satisfacă, toate celelalte merg ca pe roate. Sau când un tânăr are o slăbiciune, iar tânăra dispune de ceea ce îi compensează această neputință, are loc un fel de înrobire. Toate celelalte dispar, căsătoria are loc, deși, nu-și are rostul, nici din punct de vedere trupesc nici din punct de vedere duhovnicesc. Așadar, lucrurile nu sunt atât de simple. Există multe curse, nu întinse într-adins. Fiecare dintre noi suntem un abis iar sufletul nostru este insondabil. Deseori, tinerii după ce se cunosc, cred că se iubesc și că iubire ca a lor nu a mai existat pe lume și nici nu va mai exista. Nu înțeleg că, de fapt, fiecare este victima propriului subconștient. Este o iubire înfricoșătoare, de care nu se pot elibera. Nu din nevoie trupească, ci pentru motivele la care ne-am referit mai sus. Secretul e ca omul să se elibereze în Hristos. Numai Hristos naște omul cel adevărat. Hristos îl eliberează, îl izbăvește, îl ajută să perceapă, să înțeleagă și să prețuiască. Hristos luminează, desigur nu în creștinul superficial, ci în adevăratul creștin, care are o viață creștinească autentică. Să nu uitați niciodată că în problema căsătoriei rolul cel mai important îl va juca pronia lui Dumnezeu.

(Arhim. Simeon Kraiopoulos, Adolescența, Fecioria, Căsătoria, Editura Bizantină, București 2010, p. 85-86)

Categoria: Articole

Cautare:

In problema casatoriei rolul cel mai important il joaca pronia lui Dumnezeu

Vizualizari: 351

Id: 20799

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.