Infranarea cu dreapta socoteala

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Infranarea cu dreapta socoteala

Sfântul Vasile cel Mare, în tipicul său de viață chinovială, acorda o mare atenție înfrânării cu dreaptă socoteală. El așează anumite reguli, care interzic postirea peste măsură.

Postirea, după el, se face cu binecuvântarea starețului, iar dacă cineva îndrăznește de la sine să-și intensifice postul, această postire este străină cinstirii lui Dumnezeu. Dorința de a posti mai mult decât cineva vine din îndemnul patimii concurenței, care se naște din slava deșartă.

Înfrânarea constă nu numai din abținerea de la hrană, care nu valorează nimic în sine și care duce la necruțarea trupului, osândită de Apostol (Colos. 2, 23), ci în primul rând în lepădarea voii personale.

(Vlădica Antonie MărturisitorulCalea rugăciunii lăuntrice - Manualul isihiei, Editura Egumenița Galați, p.125)

Categoria: Articole

Cautare:

Infranarea cu dreapta socoteala

Vizualizari: 498

Id: 18870

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.