Iubeste pe Dumnezeu din tot sufletul tau, asa cum este el

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Iubeste pe Dumnezeu din tot sufletul tau, asa cum este el

Care este întâia poruncă? Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din tot cugetul tău, din toată puterea ta, din toată tăria, din tot sufletul. "Păi, cum să Te iubesc, Doamne dacă sunt păcătos!?! Cum imi pui chiar ca început și temelie această cerere? Tu nu știi că dragostea stă, în Scara Sfântului Ioan Scărarul, la urmă de tot?". "Da, știu. Dar tu iubește-Mă, n-am spus ca Ioan Scărarul, ci iubește-Mă din tot sufletul tău, din sufletul tău așa cum este el. Eu nu îți cer să Mă iubești ca Arhanghelii Mihail și Gavriil, nu-ți cer să Mă iubești ca Preasfânta și Preacurata Mea Maică, nu-ți cer să Mă iubești acum ca un sfânt, ci doar atât: să Mă iubești din toată vârtutea cugetului tău și a sufletului tău, așa cum este el, căci celelalte știu Eu să le adaug, să le înmultesc, si dacă vei păstra acest cuget pururea întins spre Mine, din neputința ta Eu pot să-l cresc și să-l desăvârșesc până la dragostea cea pe care o vedem la sfinți!".

Categoria: Articole

Cautare:

Iubeste pe Dumnezeu din tot sufletul tau, asa cum este el

Vizualizari: 259

Id: 18408

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.