Locul intalnirii cu Dumnezeu

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Locul intalnirii cu Dumnezeu

A merge la Athos - îi scrie el unuia dintre cei ce l-au întrebat - nu este rău dacă nu există obstacole acasă. Iar dacă există, atunci puteţi sta acasă. Dumnezeu este accesibil peste tot. Şi nu este mai aproape de Athos decât de Elatma. (scrisoarea este adresată unui locuitor din Elatma) Faceţi tot ceea ce vă cere sufletul. (…) Îl căutaţi pe Domnul?! Căutaţi-L, dar numai în dumnevoastră. El nu este departe de nimeni. Domnul este aproape de toţi cei ce-L cheamă sincer. Găsiţi un loc în inimă şi acolo discutaţi cu El. Aceasta să fie camera de primire a Domnului. Oricine Îl întâmpină pe Domnul-acolo Îl întâmpină. Şi alt loc el nu a desemnat pentru întâlnirea cu sufletul…

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înţelepte, Editura Egumeniţa, p. 74)

Categoria: Articole

Cautare:

Locul intalnirii cu Dumnezeu

Vizualizari: 448

Id: 21334

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.