Lucrarea harului divin in viata noastra

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Lucrarea harului divin in viata noastra

Unul dintre primele vicleșuguri ale diavolului împotriva noastră este gândul de a te bizui pe tine însuți: adică dacă nu te lepezi de el, atunci măcar să nu simți nevoia de ajutor din partea harului. Ca și cum ar zice vrăjmașul: "Nu te îndrepta către lumina care dorește să ți se dea ție noi puteri. Ești bun așa cum ești!" Și omul se dedă la odihnă. Între timp însă, vrăjmașul zvârle cu o piatră (vreun soi de neplăcere) într-unul; pe alții îi ademenește în oarecare loc alunecos (amăgirea patimilor); iar altora le împletește cu floricele lațul strâns împrejur (avantaje înșelătoare). Fără să se mai gândească, omul se avântă tot mai departe și mai departe și nu înțelege că se prăbușește din ce în ce mai jos până ce ajunge în adâncul răutăților, până în ușa iadului. Oare nu ar trebui și lui să-i strige cineva, precum lui Adam celui de demult: "Omule, unde ești? Unde te-ai dus?" Τοcmai acest strigăt este lucrarea harului, care îl face pe păcătos pentru prima oară să ia aminte la sine. Prin urmare, dacă dorești să începi a trăi creștinește, caută harul. Clipa în care harul pogoară și se alătură voii tale este clipa în care se naște în tine viața creștină - puternică, statornică și cu multă roadă.

(Sfântul Teofan ZăvorâtulCale spre mântuire, traducere de Bogdan Pârâială, Editura Bunavestire, Bacău, 1999, pp. 31-32) 

Categoria: Articole

Cautare:

Lucrarea harului divin in viata noastra

Vizualizari: 379

Id: 20995

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.