Mersul la biserica

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Mersul la biserica

Mergând des la biserică pentru a aduce slavă şi laudă lui Dumnezeu, Maicii lui Dumnezeu, îngerilor şi sfinţilor care au bineplăcut lui Dumnezeu ne încredinţăm prin aceasta din ce în ce mai mult Domnului, Stăpânei noastre, sfinţilor îngeri, sfinţilor care au bineplăcut lui Dumnezeu, împrumutând de la Dumnezeu şi de la sfinţi mireasma duhovnicească a sfinţeniei, dreptăţii şi a toată virtutea şi curăţindu-ne şi întărindu-ne sufletul cu harul lui Hristos şi cu exemplele virtuţilor sfinţilor. Mare bine este a merge des în biserica lui Dumnezeu ca să înalţi slavă lui Dumnezeu: acest lucru mântuieşte de păcate şi de ispitele diavolului şi ale lumii, hrăneşte, desfată, se luminează şi întăreşte sufletul în credinţă şi în evlavie. Şi ce frumoasă, este slujba în Biserica Ortodoxă! Nicăieri în lume, în nici o altă credinţă sau confesiune, nu există o asemenea minunată, cerească şi desfătătoare slujbă.

(Sfântul Ioan de Kronștadt, Liturghia – cerul pe pământ, Editura Deisis, 2002, p. 300)

Categoria: Articole

Cautare:

Mersul la biserica

Vizualizari: 429

Id: 23141

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.