Minutul cel din urma al vietii

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Minutul cel din urma al vietii

Ceasul şi minutul cel mai de pe urmă, fiind la sfârşitul vieţii noastre, sunt mai preţioase decât toată viaţa pe care am trăit-o pe pământ, oricât de lungă ar fi fost. Pentru a ne da seama mai bine de acest lucru trebuie să cugetăm că, pentru minutul cel mai de pe urmă al vieţii noastre, Tatăl nostru Cel din ceruri a trimis pe Unul-Născut Fiul Său. Pentru acest minut Fiul lui Dumnezeu S-a născut prunc în peşteră, S-a culcat în iesle şi a suferit pentru noi Cruce şi moarte de ocară.

Pentru acest minut s-a scris Sfânta Evanghelie şi s-a propovăduit în lume, ca să găsim în ea învăţătură cum să ne pregătim şi să trăim creştineşte, păzind poruncile lui Dumnezeu. Pentru acest minut ni s-au dat toate darurile Sfântului Duh prin cele şapte Sfinte Taine, ca mijloace sfinţitoare, cele zece porunci, cele nouă porunci ale Bisericii şi chemarea vieţii călugăreşti.

Pentru acest din urmă ceas al vieţii noastre, atâţia cuvioşi au fugit în pustie, au vieţuit în peşteri şi în crăpăturile pământului şi s-au nevoit până la moarte cu mari lupte şi osteneli duhovniceşti. Pentru acest minut de mare preţ atâtea milioane de mucenici au suferit chinuri şi moarte defăimând viaţa de aici spre a câşiga viaţa de veci şi spre a se încununa de Hristos Mântuitorul nostru pentru răbdarea lor până la sfârşit.

(Îndrumări duhovnicești pentru vremelnicie și veșnicie. O sinteză a gândirii Părintelui Cleopa în 1670 de capete, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 159)

Categoria: Articole

Cautare:

Minutul cel din urma al vietii

Vizualizari: 240

Id: 14650

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.