O lume mai buna

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O lume mai buna

Dumnezeu este marele bogat care joacă în această lume rolul marelui sărac. El îngăduie tuturor creaturilor sale să se îmbogăţească cu ceea ce vor, ca astfel să pară mai bogate ca El.

Doar oamenii duhovniceşti, al căror spirit este treaz pentru viziunea lumilor mai înalte şi mai bune, se simt săraci cu toată bogăţia acestei lumi şi ştiu cu siguranţă că îi aşteaptă o bogăţie mai de preţ şi mai trainică în acele lumi mai înalte şi mai bune, unde Dumnezeu este numai marele bogat.

Creatorul este atât de milostiv şi de oameni iubitor, încât, dacă nu ar fi creat de la început o lume mai bună decât aceasta, El ar crea-o acum doar din cauza dorinţei fierbinţi a milioanelor de oameni, care au plătit şi plătesc preţul acelei lumi.

Doar sufletele cele înalte, cei mai aleşi iubitori ai lui Dumnezeu nu râvnesc după nici o lume creată, ci numai după Acela care creează lumile.

(Sfântul Nicolae Velimirovici, Învățături despre bine și rău, traducere de Pr. Teofil Petrescu, Editura Sophia, București, 2006, pp. 101-102)

Categoria: Articole

Cautare:

O lume mai buna

Vizualizari: 636

Id: 20645

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.