O manastire in duhul Cuviosului Siluan

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

O manastire in duhul Cuviosului Siluan

Dorinţa mea a fost să întemeiez o mănăstire în duhul Cuviosului Siluan. Dar, până astăzi, aud că tentativa mea are cu caracter curat utopic. Îmi spun unii. „A-ţi birui în sine naţionalismul este cu neputinţă.”- „Dar atunci,” gândesc, „mântuirea este cu neputinţă.” Dacă eu sunt naţionalist şi creştin după credinţă, atunci îngustez pe Hristos până la conceptul acesta – „naţionalitatea”! Înţelegeţi pentru ce îmi este cu neputinţă să primesc această îngustare, şi de ce îmi este o mare mângâiere faptul că, deşi noi suntem un mic grup – suntem unsprezece naţionalităţi. În rugăcinea lui Siluan, care tot timpul cheamă a ne ruga pentru întreaga omenire de la început până la sfârşit – bineînţeles că nu se află niciun naţionalism. Toate aceste dezbinări naţionaliste nu au fost decât urmarea căderii în păcat. Noi nicăieri nu vedem o propovăduire creştină a urii. Înseamnă că în credinţa creştină este vorba nu de lepădarea altor naţionalităţi, ci de a birui această limitare printr-o suire către rugăciunea cea din Ghetsimani.

(Arhimandritul Sofronie, Cuvântări duhovniceşti, vol I, Editura Accent print, p. 34) 

Categoria: Articole

Cautare:

O manastire in duhul Cuviosului Siluan

Vizualizari: 343

Id: 12217

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.