Omul are inlauntrul lui ascunsa puterea pentru ceasul de nevoie…

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Omul are inlauntrul lui ascunsa puterea pentru ceasul de nevoie…

Puţin câte puţin vom trece! De mult timp şi până acum, tot aşa o ţinem! Pretutindeni este o frământare generală! Mulţi sfinţi ar fi dorit să vieţuiască în vremea noastră, ca să se nevoiască. Ne-am nimerit însă noi care nu suntem vrednici! Cel puţin, să recunoaştem! Ca să se înfrunte după cum se cuvine aceste vremuri, se cere vitejie şi spirit de jertfă. Există mare confuzie, hărmălaie, oamenii sunt zăpăciţi! Cu toate acestea, însă, deşi este o asemenea harababură, simt înlăuntrul meu o mângâiere, o siguranţă. Măslinul poate să se usuce, dar va face lăstari din nou. Mai există încă oamenii lui Dumnezeu, oameni de rugăciune, iar Bunul Dumnezeu rabdă, şi din nou va aşeza lucrurile pe făgaşul lor. Omul are înlăuntrul lui ascunsă, puterea pentru ceasul de nevoie. Anii grei vor fi puţini, vor trece ca o boare.

Lumea se lasă purtată spre confuzie, nebunie şi spre calea cea fără de ieşire. Se va ridica încă puţină furtună, se vor arunca afară cutiile de conserve, gunoiul, toate cele nefolositoare şi după aceea lucrurile se vor clarifica. În această situaţie, veţi vedea că unii vor avea plată curată, iar alţii vor plăti datorii. Lucrurile vor sta în aşa fel că nimeni nu se va mâhni pentru strâmtorarea prin care va trece.

(Cuviosul Paisie Aghioritul, Mica Filocalie, Editura Egumeniţa, 2009, p. 123)

 

Categoria: Articole

Cautare:

Omul are inlauntrul lui ascunsa puterea pentru ceasul de nevoie…

Vizualizari: 276

Id: 13830

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.