POLIGAMIE

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

POLIGAMIE


POLIGAMIE


1524. -Se numeste poligamie casatoria cu mai multe femei deodata, asa cum se obisnuia in Vechiul Testament si mai fac si astazi unii mahomedani. Casa unde barbatul isi tinea femeile, se numea harem. Biserica crestina niciodata nu a ingaduit poligamia, ci numai monogamia, adica casatoria cu o singura femeie caci asa este demn si pentru barbat si pentru femeie, precum si pentru buna crestere a copiilor si a armoniei sociale (S. At. VI, p. 160).


1525. -”Cela ce se va cununa cu doua femei si sa fie amandoua vii, acela face sa fie prepus eretic, drept aceea, sa-l intrebe ce gand are despre taina cununiei, care este de o tine Biserica si de se va gasi sa fie eretic, atunci se va certa cu moartea”. -ILT, 237.


1526. -Nici un vladica sau un patriarh nu poate cu nici un chip sa slobozeasca pe vreun barbat sa-si ia doua muieri, sau muierea Sa ia doi barbati” (Poliandrie) -ILT, 237.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

POLIGAMIE

Vizualizari: 721

Id: 719

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.