POLITICA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

POLITICA


POLITICA


1527. -Politica este indeletnicirea cu treburile cetatenesti, pentru bunul mers al vietii sociale. Preotia este indeletnicirea cu treburile duhovnicesti, pentru indrumarea credinciosilor spre faptele vietii vesnice. Preotii sunt ziditorii templului lui Hristos (Efes. 4,11-16) si sunt oamenii duhovnicesti care pot judeca totul iar pe ei nu-i poate judeca nimeni, daca traiesc in adancime viata in Hristos (I Cor. 2,15). De aceea ei se pot ocupa cu treburi administrative si gospodaresti, numai pentru treburile bisericesti, conform cu canoanele si legile Bisericii. Politica este buna insa numai pentru mireni, dar nu si pentru clerici. Preotii care se amesteca si pretuiesc treburile politice mai mult decat - cele ale Bisericii, fac o mare greseala, mai ales cand aduc sminteala aproapelui, prin faptele lor (V. Afaceri lumesti).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

POLITICA

Vizualizari: 569

Id: 720

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.