PREOTIA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

PREOTIA


PREOTIA


1632. -Preotul este parinte (IV Regi 2,12; 6,21; 13,14) si se deosebeste de orice dascal lumesc, fiindca el naste fiii duhovnicesti intru Hristos prin Evanghelie (I Cor. 4, 15)… “Cunoaste fiule pe adevarata ta mama, Biserica si iubeste-o, cinsteste si pe cel ce dupa Dumnezeu este tatal tau, caci daca despre parintii trupesii se spune: Cinsteste pe tatal tau si pe mama la ca sa-ti fie tie bine (Ex. 20,12). Si cine vorbeste de rau pe mama, cu moarte sa moara (Ex. 21,16), cu atat mai mult va indemna cuvantul sa cinstiti si sa iubiti pe parintii cei duhovnicesti ca pe niste binefacatori si mijlocitori catre Dumnezeu. Pe cei care “v-au nascut a doua oara din apa” (Ioan 3, 5; F. Ap. 8, 5), pe cei care v-au dat Duhul Sfant, pe cei care v-au hranit cu laptele cuvantului (I Cor. 3, 2), pe cei care v-au crescut cu stiinta, pe cei care v-au intarit cu povete, pe cei care v-au hranit cu trupul Domnului si cu scumpul Lui sange, pe cei care v-au curatit de pacate (Matei 6, 19) si v-au impartasit cu Sf. Euharistie si v-au facut partasi si impreuna mostenitori ai fagaduintei lui Dumnezeu (Efes. 3, 6) pe acestia cinsteste-i cu tot respectul, caci ei au luat de la Dumnezeu putere (Matei 25, 41) asupra vietii si asupra mortii pentru a judeca pe cei pacatosi si a-i osandi la moartea vesnica si a izbavi de pacate pe cei ce se pocaiesc si a-i face vii”. -Const. Apost. II, 35 (V. Parinte).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

PREOTIA

Vizualizari: 717

Id: 727

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.