PUSTNICIA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

PUSTNICIA


PUSTNICIA


1654. -Pustnicia sau sihastria este viata celui ce s-a retras din legatura cu oamenii, pentru a se desavarsi in continua cugetare cu Dumnezeu, prin post, rugaciune si contemplatie. Sunt mari astfel de naturi si capacitati mistice, care poseda acest sublim simtamant al chemarii harice. Unii au putere numai sa doreasca aceasta situatie, dar nu sa o si implineasca. De aceea, se si impune multa autocercetare si ajutor din partea conducerii duhovnicesti, pentru a verifica pe cei ce ar pasi pe o astfel de cale. Ea se poate implini in doua feluri: fie retragerea intr-o chilie ferita a manastirii, fie ca se indeparteaza intr-o padure departe de oameni, dupa sfaturile date de Cuviosul Ioan Scararul si Isaac Sirul (V. Monahismul).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

PUSTNICIA

Vizualizari: 2472

Id: 731

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.