REGIONALISMUL

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

REGIONALISMUL


REGIONALISMUL


1683. -Regionalismul este mentalitatea celor ce se unesc pe temeiul lumesc al faptului ca sunt din acelasi sat, sau regiune si dispretuieste pe altii, uitand ca toti crestinii sunt frati intru Hristos, iar inaintea lui Dumnezeu nu se face deosebire ca este “iudeii sau elin” (Gal. 3, 28), ci toti sunt frati de la Adam. Singurul criteriu al tovarasiei crestine este moralitatea evanghelica intemeiata pe credinta si dragoste curata, care iubeste pe om chiar si in pacatele lui, insa fara a se molipsi de ceva rau de la el. Cine se calauzeste de ideile stramte ale regionalismului, cade in uraciune, zavistie si dusmanie de moarte (Rom. 10, 12) si astfel devine un crestin ca un taciune scos din foc (Zaharia 3,2-4).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

REGIONALISMUL

Vizualizari: 759

Id: 738

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.