Rugaciunea fara de imaginatie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Rugaciunea fara de imaginatie

Trebuie să vă spun că icoanele, chipurile, sunt pentru începători, iar pentru cei înaintați în credință nu este nici un fel de imaginație.

Dumnezeu este Duh, Adevăr și Dreptate. Din cauza asta mulți pictori n-au putut să-L picteze pe Mântuitorul, pentru că nu se poate. Nu-L poate prinde nimeni, e atât de necuprins.

Trebuie să fiți atât de lepădați de orice, încât să nu vă lege nimic. Trebuie să fiți liniștiți și fără nici o grijă ca să puteți rosti neîncetat rugăciunea minții. Toată grija lăsați-o mai marelui pe care l-a pus Dumnezeu stareț, că el răspunde de orice în fața lui Dumnezeu.

Un Sfânt Părinte, un episcop, a dat poruncă tuturor tesalonicenilor să rostească rugăciunea minții și să umble neîncetat cu șirul de metanii, toți să aibă metanii în mână (adică toți mirenii). Obiceiul acesta s-a păstrat până astăzi..

(Din învățăturile Părintelui Arsenie Boca – Rostul încercărilor, Editura Credința strămoșească, Petru Vodă – Neamț, 2008, pp. 174-175)

Categoria: Articole

Cautare:

Rugaciunea fara de imaginatie

Vizualizari: 517

Id: 17527

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Recomandari:
noutati-ortodoxe.ro - Stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.