www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Deprimarea ca mandrie

Deprimarea ca mandrie

Te poți mântui oriunde și poți pieri oriunde. Satana a fost cel mai înălțat dintre îngeri, stând pururea înaintea lui Dumnezeu, și totuși, din mândrie, a căzut. Iuda Iscarioteanul a fost unul dintre cei doisprezece apostoli, și totuși, pentru iubirea de argint, a vândut pe Domnul, iar mai apoi s-a omorât (din deznădejde). O mulțime de oameni au pierit întru acest chip.

Pe de altă parte, vameșul cel păcătos a fost îndreptățit cu o singură rugăciune scurtă. Tâlharul cel bun, răstignit fiind, s-a mântuit tot printr-o rugăciune scurtă și a intrat în rai dimpreună cu Domnul Însuși. Domnul nostru a spus cărturarilor și fariseilor celor mândri că vameșii și curvele vor intra în Împărăția lui Dumnezeu înaintea lor, căci aceia s-au pocăit la propovăduirea lui Ioan Botezătorul, dar învățătorii cei mândri nu. (Părintele Vassian de la Peșterile Pskovului)

(Cerească Înțelepciune de la cei de Dumnezeu luminați Dascăli despre Cum să biruim deprimarea, ediția a 2-a, traducere de Constantin Făgețan, Editura Sophia, București, 2008, p. 62)

Categoria: Articole

Cautare:

Deprimarea ca mandrie

Vizualizari: 662

Id: 17533

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.