Sa asteptam cu incredere bucuriile promise de Dumnezeu!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa asteptam cu incredere bucuriile promise de Dumnezeu!

Cea mai scurtă definiţie a nădejdii este: „Aşteptarea cu încredere a bunătăţilor făgăduite de Dumnezeu”. Cine nădăjduieşte în Dumnezeu este iubit de Dumnezeu (Psalmul 146, 11), iar cine nădăjduieşte în om, de fapt nădăjduieşte în deşertăciune.

Dar noi punem nădejdea numai în pieptul nostru şi în priceperea noastră. Dacă am avea şi noi partea Mariei în viaţa noastră, dacă am sta la picioarele Domnului ca Maica Domnului în Sfânta Sfintelor, dacă am petrece în rugăciune şi în gândire de Dumnezeu ca dânsa, nu ne-ar hrăni pe noi oamenii, ci îngerii şi serafimii din Ceruri.

(Arhimandrit Cleopa Ilie, Îndrumări duhovniceşti pentru vremelnicie şi veşnicie, Editura Teognost, Cluj-Napoca, 2004, p. 164)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa asteptam cu incredere bucuriile promise de Dumnezeu!

Vizualizari: 256

Id: 5785

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.