Sa ne bucuram de binele aproapelui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa ne bucuram de binele aproapelui

Nu este drept, ca să încapă de fel zavistia între noi, ci mai ales să ne bucurăm fără vreo zavistie, de binele aproapelui nostru, să luăm parte în necazurile lui, și să ne întristăm ca și cum ar fi ale noastre. Și dacă ți se va părea ceva neobișnuit, ca să iubești pe un străin și necunoscut, care nici un bine nu ți-a făcut, adu-ți aminte că tu erai mai nevrednic, iar Domnul ți-a făcut atâtea binefaceri, și nu voiește altă răsplătire de la tine, fără numai să iubești pe aproapele;  iar binele ce-l vei face acelui străin, îl primește prea Bunul ca și cum l-ai fi făcut însuși Ziditorului și Mântuitorului tău.

(Monahul Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 117)

Categoria: Articole

Cautare:

Sa ne bucuram de binele aproapelui

Vizualizari: 364

Id: 19523

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.