Sa tinem cont de nevoile celuilalt

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Sa tinem cont de nevoile celuilalt

Să revenim, însă, la diferenţa dintre reacţia la stres a bărbatului şi cea a femeii. Eu cred că principalul  atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei  este să ştim, pur şi simplu, aceste particularităţi, să înţelegem că suntem diferiţi şi să nu luăm aceste diferenţe şi particularităţi ale noastre drept jigniri la adresa proprie, fiindcă se poate crea tocmai această impresie.

Venind de la muncă, bărbatul nu vrea să stea de vorbă cu soţia, se întinde pe canapea, iar femeii i se pare că el este foarte lipsit de atenţie faţă de ea, pe când soţului, dimpotrivă, îi displace că soţia se gândeşte doar la sine şi începe să-l sâcâie cu tot felul de discuţii despre tot felul de fleacuri atunci când el vrea să se odihnească, să se refacă.

Atât soţii, cât și soţiile trebuie să fie atenţi unul faţă de celălalt: soţia să-i dea soţului posibilitatea de a se odihni, de a rămâne puţin singur şi să nu năvălească peste el cu discuţii şi rugăminţi, iar soţul să ţină minte că femeia iubită are nevoie din partea lui de comunicare şi de atenţie. Nici măcar unui bărbat foarte obosit n-ar trebui să-i vină greu să-şi îmbrăţişeze soţia atunci când vine acasă, să-i spună câteva vorbe tandre şi s-o asculte câteva minute, iar după ce s-a odihnit puţin şi s-a refăcut trebuie să comunice cu ea, discutând, de pildă, felul în care a trecut ziua de față.

(Pr. Pavel Gumerov, Conflictele familiale: prevenire și rezolvare, traducere din limba rusă de Adrian Tănăsescu-Vlas, Editura Sophia, București, 2013, p. 44)  

Categoria: Familie

Cautare:

Sa tinem cont de nevoile celuilalt

Vizualizari: 305

Id: 26954

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.