Se intampla ca boala sa vina ca sa trezeasca sufletul adormit

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Se intampla ca boala sa vina ca sa trezeasca sufletul adormit

Îmi pare foarte rău pentru boala Cernicikăi. Ajută-i, Doamne, s-o scoată la capăt. E bine că aţi luat măsuri la timp. Trebuie să fie o inflamaţie sau altă boală a ficatului.

Singura primejdie este aici doar neglijarea. Dar întrucât doctorul este la îndemână şi tratamentul a început, peste cinci zile va trece totul. Dă doar răbdare, Doamne... M-am uitat în cărţile homeopaţilor. Ei nu dau înapoi înaintea acestei boli. Principalul la ei: Aconitum, Belladonna, Coloquintis, Chamomilla, Mercurium. Dar, dacă doctorul a venit cu indicaţiile proprii, este tomna. Fiţi senină! Să se apropie de voi Maica lui Dumnezeu cu ajutor! Şi îngerii voştri păzitori să vă acopere cu aripile lor!

Am cunoscut în Sankt Petersburg un general care se îmbolnăvea doar în urma stărilor sufletești. Oricum, și asta e milostivirea lui Dumnezeu - nu dulce, însă mântuitoare pentru suflet.

Mai era un doctor care nu se apuca să trateze dacă mai înainte bolnavul nu se mărturisea şi nu se împărtăşea cu Sfintele lui Hristos Taine. Se întâmplă ca boala să vină ca să trezească sufletul adormit.

 

(Sfântul Teofan ZăvorâtulBoala și moartea, Editura Sophia, București, 2007, p. 10)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Se intampla ca boala sa vina ca sa trezeasca sufletul adormit

Vizualizari: 392

Id: 13249

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.