SFATUL

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

SFATUL


SFATUL


1773.- Sfatul este impartasirea de idei personale sau imprumutate, date altora cu un anumit scop. Sfatul bun este de un mare folos. Cel dintai sfatuitor este Dumnezeu si sfaturile Sale strabat Scriptura de la un capat la altul. Cine da sfaturi si invataturi altuia, sa bage bine de seama ca nu candva, prin sfaturile bune sa se strecoare si greseli, ci ele trebuie sa fie absolut curate in conformitate cu legea Domnului, tinand seama de locul, timpul, varsta, starea sociala, capacitatea si scopul urmarit de persoana sfatuita. Numai asa sfatul este ca o flacara, invatatura este ca o lumina, iar indemnul si mustrarea sunt calea care duce la viata”.- (Prov. 6, 23; 13,14).


1774.-”Daca cineva sub motiv de evlavie (dupa conceptia eustatienilor) invata pe un slujitor sa nu-si mai faca datoria, si sa nu-si mai slujeasca stapanii cu bunavointa si respect (lenevindu-se) sa fie anatema”, -(Gangra 3 (I Tim. 6. 1; Apost. 82).


1775.-”Cel ce va sfatui pe altul sa faca vreo greseala acela se va pedepsi cu aceeasi pedeapsa cum se va pedepsi si cel ce face greseala. Cine va indemna sau va invata, sau va sfatui pe altul sa faca vreun lucru rau si vreo gresala, acela se va pedepsi ca si cel vinovat ce va face gresala” (Prov. 6. 12-14)

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

SFATUL

Vizualizari: 681

Id: 743

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.