Suntem creati pentru a darui

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Suntem creati pentru a darui

Întotdeauna m-a uimit cât de puţin ştim noi despre noi înşine, despre ceilalţi şi despre Dumnezeu. Dar încercăm să trăim într-o lume care pretinde ca noi să ştim totul despre noi înşine, despre aproapele şi despre Dumnezeu. Şi pricina pentru care ne este atât de greu să trăim împreună constă în faptul că noi nu ne înţelegem nici pe noi înşine, nici pe ceilalţi, nici pe Dumnezeu. În această încăpere sunteţi acum vreo 15 persoane. Dacă eu acum aş ruga pe fiecare dintre voi să scrieţi pe o foaie de hârtie definiţia sa cu privire la ce este dragostea, aş primi, probabil, 15 răspunsuri diferite. Cum putem avea noi 15 definiţii diferite cu privire la ceea ce este atât de important pentru viaţa noastră, şi să aşteptăm să trăim în armonie unul cu celălalt? O parte din lupta noastră este să înţelegem asta şi să fim capabili să ne ostenim împreună, pentru ca împreună să sporim în Hristos. Noi suntem creaţi pentru a ne afla în legătură cu Dumnezeu. Acesta este ţelul existenţei noastre. Tot ceea ce destramă această legătură trebuie înlăturat. Dar, din păcate, nu ştim deloc cum să facem aceasta. […] Domnul ne spune că El ne-a creat pe noi pentru Sine. Aceasta înseamnă că El nu ne-a creat pe noi pentru noi înşine, iar noi credem că viaţa constă tocmai în aceasta. (Schiarhimandrit Ioachim Parr, Convorbiri pe pământ rusesc, traducere din limba rusă Cristea Florentina, Editura Egumeniţa, 2015, pp. 52-53; 54)

Categoria: Articole

Cautare:

Suntem creati pentru a darui

Vizualizari: 334

Id: 3746

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.