Teologia bomboanei si Parintele Sofronie Saharov

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Teologia bomboanei si Parintele Sofronie Saharov

În formarea copilului, trebuie să am grijă ca nu cumva să-l rănesc cu ceva. Părintele Sofronie Saharov le mai dădea bomboane sau ciocolată copiilor, și mai mult: îi plăcea să ridice bomboana în sus și să-l facă pe copil să sară după ea. Apoi, când copilul se învăța, îl întreba „Cum vrei să-ți dau bomboana, pe jos sau pe sus?”, iar copilul se entuziasma: „Pe sus! Pe sus!”.

Părintele Sofronie spunea că dacă un preot dă o bombonică unui copil, asta este o lecție de teologie, e începutul formării teologice. E bine să se obișnuiască copilul să facă și un efort, dar Părintele Sofronie făcea în așa fel încât copilul nu numai să facă un efort, ci și să iubească efortul (n.r. – când copilul prefera să sară după bomboană, pentru că i se părea mai amuzant, decât să o primească pur și simplu).

În același fel învățăm și noi să iubim viața aspră, iar acea asprime e dulce și de dorit, dacă o înțelegem cum trebuie. „Jugul Meu este plăcut și povara Mea este ușoară”, iar Părintele Sofronie explica „Da, dar Sfântul Siluan spunea că povara lui Hristos este ușoară numai dacă ai dragoste și eu mă rog ca Dumnezeu să vă dea acea dragoste!”.

(Părintele Rafail Noica, în cadrul Colocviului „Întâlnirea cu Duhovnicul”)

Categoria: Familie

Cautare:

Teologia bomboanei si Parintele Sofronie Saharov

Vizualizari: 345

Id: 27050

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.