TUNDEREA

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

TUNDEREA


TUNDEREA


1989. -Tunderea sacramentala se intrebuinteaza in Biserica la botez ca o consfintire deplina in societatea bisericeasca si devenirea crestinului ca membru al ei; la intrarea in monahism ca ostas inchinat cu totul slujirii lui Dumnezeu si lepadat de lumea pusa in slujba pacatului; la hirotonia clericala ca episcopi si misionari intru a sluji Domnului pentru sine si pentru fratii sai membrii ai Bisericii. “Iar tunderea se face pe capul preotului cand se face citet inchipuieste cununa cea de spini… Asemenea si ieromonahii trebuie sa pazeasca acest obicei, cu atat mai mult ca la dansii se face tunderea si la calugarie” (Simeon Tes. IX, 22). Deci, ieromonahul are trei cununi de spini: una de crestin, alta de monah si alta de misionar si apostol, caci fiecare stare are greutatile si obligatiile ei care impun o suferinta a crucii si o cununa de spini formata din mult-feluritele ispite care vin de la trup, de la lumea pusa in slujba pacatului si de la diavol (Efes. 6, 11-18; Num. 6,2-17; F. Ap. 21,24; I Cor. 1, 5,4,10,11,23; Gal. 5,11; 6,17; Colos. 1, 24; II Tim. 4,4, 6-8).


1990. -”Daca vreo femeie mireneasca (eustatiana) sub motiv al evlaviei si-ar tunde parul ce i l-a dat Dumnezeu spre aducerea aminte de supunere (I Cor.11 , 3) sa fie anatema ca una care strica porunca supunerii”. -Gangra 17.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

TUNDEREA

Vizualizari: 824

Id: 765

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.