Viața pe pamant ‒ o stație in calatoria spre veșnicie

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe

Vă invităm să vizionati un scurt documentar video despre Icoana Maicii Domnului aflată in Catedrala Mitropolitană din Iași.

Viața pe pamant ‒ o stație in calatoria spre veșnicie

Urăşte, nepriceputule, trupeştile plăceri, nu alege mai mult calea locuinţei tale, ci cunoaşte că eşti străin și nemernic pe acest pământ. Mergi repede ca să ajungi la fericirea cea adevărată, căci Domnul nu l-a gonit pe om din Rai ca să fie în lume ca într-un alt rai, sau să aibă bucurie şi plăceri, ci să-și plângă păcatele sale, şi să se ostenească, şi să se zbuciume ca un călător, până când va ajunge la patria sa. De aceea nu trebuie să te îngrijeşti în lumea aceasta de lucruri netrebnice, ci numai de câte sunt folositoare sufletului tău. Precum călătorii şi neguţătorii care se duc să facă negoţ în ţară depărtată și când se întorc în patria lor nu cumpără lucruri grele şi cu anevoie de purtat, că nu pot să le poarte drum lung, fiindcă le pricinuiesc supărare. Ca să nu fie prădaţi de tâlhari, ei aleg lucruri mici şi trebuincioase, adică pietre scumpe şi mărgăritar, care prind puţin loc şi preţuiesc mult. Aşa fă şi tu, ascultătorule, că străin eşti aici, iar mâine te vei duce la Patria ta, şi nici un lucru din câte stăpâneşti nu este cu putinţă să iei şi să duci împreună cu tine. (Monahul Agapie Criteanul, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, p. 276)

Categoria: Articole

Cautare:

Viața pe pamant ‒ o stație in calatoria spre veșnicie

Vizualizari: 500

Id: 3972

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Canal youtube.com/@resurse-ortodoxe
Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.