www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Totul este de la Dumnezeu

Totul este de la Dumnezeu

Întăriți-vă întru încredinţarea că totul este de la Dumnezeu, chiar şi cele mai mici lucruri care ni se întâmplă, şi primiţi tot ce se abate asupra dumneavoastră ca şi cum ar veni chiar de la El. Și fiți senină, si mulțumiţi: fiindcă totul e spre binele dumneavoastră, fie în chip văzut, fie în chip nevăzut. Ştiţi cum se călesc lucrurile din fier? După ce s-a încheiat făurirea lor, sunt încinse până la alb şi apoi vârâte in apă rece.

Tocmai asta se săvârşeşte acum cu dumneavoastră... Toate aceste lucruri nu sunt noi pentru dumneavoastră şi deja le înfăptuiţi... Dar locurile acestea din Scriptură este bine să le citiţi... Din ele vine lumină şi se risipeşte întunericul.

Strâmtorările sunt de la Dumnezeu. Să le răbdăm și să mulţumim. Dar dacă sunt la îndemână mijloace de a le îndepărta, şi asta-i de la Dumnezeu, şi nu-i nici un păcat să ne folosim de ele ca să ne slobozim din strâmtorări. Aveţi asemenea mijloace? Aveți...

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Boala și moartea, Editura Sophia, București, 2007, p. 40)






Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Totul este de la Dumnezeu

Vizualizari: 643

Id: 6900

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.