www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Pe saracia duhului se construieste casa mantuirii

Pe saracia duhului se construieste casa mantuirii

Temelia este cel mai important lucru la înălţarea unei construcţii. Constructorii marilor clădiri toarnă la temelie materiale scumpe - fier şi beton - ca să o facă pe aceasta rezistentă şi capabilă să poarte greutatea întregii zidiri.

Iar Iisus Hristos aşază o neobişnuită temelie pentru înălţarea casei mântuirii - nu materiale pământeşti, valorând mulţi bani, ci virtutea sărăciei cu duhul! Oamenii se chinuiesc să strângă mari averi, ca să poată să ridice o casă pământească. Iar pentru înălţarea casei cereşti, Mântuitorul întăreşte că, nu este nevoie să risipeşti bogăţie, ci dimpotrivă, să devii sărac cu duhul, adică să conştientizezi că nu ai nimic bun care să-ţi aparţină (I Cor. 4, 7). Omul poate să se dezvinovăţească de faptul că nu a reuşit să-şi construiască o casă pe pământ, deoarece toată viaţa a fost sărac. Însă cum se va dezvinovăţi acela care nu şi-a înălţat casa cea veşnică a mântuirii sale, care tocmai cu sărăcie, şi nu cu bogăţie se construieşte? Dacă nu orice om reuşeşte să devină bogat, să devină sărac poate fiecare, numai să o dorească.

(Arhimandrit Serafim Alexiev, Smerenia. Tâlcuire la Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul, Editura Sophia, Bucureşti, 2007, pp. 12-13)

Categoria: Articole

Cautare:

Pe saracia duhului se construieste casa mantuirii

Vizualizari: 548

Id: 11488

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Calendar Republica Moldova:
Calendar ortodox stil vechi -
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.