Doamne, eu voiesc sa voiesc voia Ta!

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Doamne, eu voiesc sa voiesc voia Ta!

Ce putem face dacă nu mai găsim sensul bucuriei în viaţa noastră, chiar dacă ne rugăm?

Să ştiţi că sensul vieţii nu se găseşte prin rugăciune. Sensul vieţii se găseşte prin viaţă. Să vă spun: mulţi din­tre cuvioşii ăştia care se pregătesc să ajungă preacucernici părinţi - oameni, de altfel, de bună calitate, nu mă îndoiesc - , toată viaţa citesc şi citesc. Voi aveţi senzaţia că viaţa e făcută din citate sau citări? Să fim serioşi! Voi înşivă aveţi deschisă o carte a vieţii... N-o să zică Hristos: Aaa, n-ai ştiut... Aţi văzut ce bine ştiau gemenele alea ci­tate din Schilling, din nu ştiu care Obersturmbahnfuhrer al filozofiei germane? Marea filozofie germană, fără de care nu mai putem... Cum, nu cunoaştem noi metamor­foza existenţialismului? Fleacuri snoabe, pentru mântu­ire! Exigenţe, pentru filosofii de vocaţie! Uitaţi-vă bine în facultăţile de filozofie, în facultăţile de inginerie, în facultăţile de teologie, de medicină, pe unde străbatem toţi lumea. Câtă vreme pierdem tocând frunză la câini, şi lucrurile reale - a citi şi a te lăsa citit - , pe care nu le învăţăm niciodată! Că, până la urmă, nu rugăciunea ţine viaţa. Viaţa ţine rugăciunea! Un mort nu se mai roagă, nu? Ce, se mai roagă mortul? Uneori, da. Ştiţi că, une­ori, un mort vorbeşte mai bine decât unul viu, dar asta e altceva. Trăiţi, încercaţi să finalizaţi lucrurile pe care le-aţi început şi, nu în ultimul rând, încercaţi să discerneţi între ceea ce vreţi voi să faceţi şi ceea ce Dumnezeu vă îngăduie să faceţi, că rugăciunea este acolo, între astea două. Doamne, eu voiesc să voiesc voia Ta!

(Preot Conf. Dr. Constantin Necula, Creștinism de vacanță, Editura Agnos, Sibiu, 2011, pp. 156-157)

Categoria: Articole

Cautare:

Doamne, eu voiesc sa voiesc voia Ta!

Vizualizari: 391

Id: 15636

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Invitatie colaborare

Cei doritori sa participe la dezvoltarea acestui site sunt rugati ne contactaze prin formularul de contact sau la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.