RESPECTUL

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

RESPECTUL


RESPECTUL


1684. -Respectul este atitudinea bunelor raporturi de colaborare si iubire practica, fata de cei mici, fata de cei egali si fata de cei superiori, caci fiecare om are demnitatea lui, care cere a fi respectata intrucat este faptura lui Dumnezeu. Felul de a fi al cuiva se cunoaste dupa cum respecta pe altul si mai ales pe cei mici (I Petru 2, 17; Lev. 19, 14-32). Autoritatea, principial, este de la Dumnezeu si persoana care o poarta, trebuie sa fie respectata ca om si ca detinator de slujba. Un adevarat crestin, respecta pe superiori, oricate defecte ar avea, chiar un bat de ar fi, fiindca este mai marele norodului (Ex. 22, 28; Ecles. 10, 20; II Petru 2, 10), si daca nu i-ar fi fost dat de sus, n-ar fi ajuns ce este (Ioan 19, ii).


1685. -”Supuneti-va oricarui imparat si stapan ca unor slujitori ai lui Dumnezeu si pedepsitori ai celor nelegiuiti (Rom. 13,4-5), pentru ca asa este bine placut lui Dumnezeu. Purtati-va cu temerea pe carele-o datorati, platiti-le birul, impozitul, dajdia, tributul, dati-le cinstea cuvenita, caci este randuiala lui Dumnezeu ca nimanui sa nu fim datori cu ceva, decat cu aratarea dragostei pe care a oranduit-o Dumnezeu prin Iisus Hristos” -Const. Apost. IV, 13. (V. Autoritatea).

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

RESPECTUL

Vizualizari: 828

Id: 739

Imagine:

Cele mai vizualizate articole din categorie
Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne puteti contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.