Domnul troneaza in inima celor blanzi

www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugaciuni, filme, carti, conferinte ortodoxe

Domnul troneaza in inima celor blanzi

Blândețea este o dispoziție neschimbătoare a minții, prin care ea rămâne mereu aceeași, fie în cinstiri fie în necinstiri. Blândețea este stâncă deasupra mării mâniei, de care, lovindu-se, se sfarămă toate valurile, fără ca ea să poată fi clintită vreodată din loc. Blândețea este sprijinătoare a răbdării, poartă de intrare a dragostei, pricină a dreptei socoteli, căci zice profetul: "Celor blânzi le arată Domnul cărările Sale" (Psalmul 24, 8), pricinuitoare a iertării păcatelor, încredere în puterea rugăciunii, templu viu a Sfântului Duh. "Asupra cărora îmi voi arunca privirea, dacă nu asupra celor blânzi și liniștiți?" (cf. Isaia 66, 2). Blândețea este ajutătoare a ascultării, călăuză a frațietății, frâu celor ce se înfurie, curmare celor ce se mânie, dăruitoare a bucuriei, imitatoare a lui Hristos, însușire a îngerilor, punere în lanț a dracilor, scut în fața amărăciunii.
Domnul tronează în inima celor blânzi. Sufletul blând este tron al simplității.

(Ioan Scărarul, Scara Raiului, Editura Amarcord Timișoara - 2000, pp. 379-380)

Categoria: Articole

Cautare:

Domnul troneaza in inima celor blanzi

Vizualizari: 383

Id: 20545

Imagine:

Iisus-Hristos
Sfintii zilei
Cauta

cuvant:

Stiri ortodoxe
Contact

Ne pot contacta prin e-mail la adresa webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @).

Contact Us


Recomandari:
Resurse ortodoxe: www.resurse-ortodoxe.ro - Contine o bogata colectie de resurse ortodoxe audio/video/text: predici, rugaciuni, carti, conferinte, icoane, filme.
Agentia de stiri "Noutati ortodoxe": www.noutati-ortodoxe.ro - Ofera stiri si informatii din viata bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferinte, aparitii editoriale. Stirile pot fi preluate si de alte site-uri prin intermediul unui script.
Maica Domnului: www.maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.