www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Arborii vajnici si puternici

Arborii vajnici si puternici

Dacă pe crestele cele înalte ale munţilor vedem arbori vajnici şi puternici care prea adesea cu furtuni şi vânturi năpraznice se luptă şi pururea de primejdia răsturnării şi a doborârii sunt ameninţaţi şi de la aceştia cu gândirea noastră la cei ce se află pe culmea stăpânirii şi a dregătoriilor veacului de acum să ne întoarcem şi de furtunile şi valurile tulburărilor care îi luptă pururea pe cei din dregătorii să ne aducem aminte.

Să gândim apoi câtă osteneală şi grijă au ei în viaţă şi cât de puţină le este lor liniştea şi alinarea pe acest pământ. Dacă la acestea vom cugeta, apoi multă adeverire vom găsi în cuvintele Scripturii care a zis că: „Mai bună este pâinea cu sare în casa săracului cu linişte, decât punerea înainte a bucatelor cu multă tulburare în casele împăraţilor” (Pilde 15, 17; 17, 1). Acestea înţelegând, pururea de dregătorie şi ranguri vom fugi şi pe calea liniştii şi a sărăciei totdeauna vom alerga. 

(Părintele Ilie Cleopa, Opt cuvinte despre minunile lui Dumnezeu din zidiri, Editura Episcopiei Romanului şi Huşilor, Roman, 1996, p. 38-48)

Categoria: Articole

Cautare:

Arborii vajnici si puternici

Vizualizari: 578

Id: 24030

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.