www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi. Că nimeni nu s-a suit la ceruri cu răsfăţul. Că ştim bine, unde duce calea răsfăţului. Pe cel ce din toată inima s-a dat lui Dumnezeu niciodată Dumnezeu nu-l scuteşte de grijă. Aceasta este a suferi pentru adevăr. Şi din faptul că-i trimite Dumnezeu necazuri, cunoaşte omul că se îngrijeşte Dumnezeu de el.

Pe cei care petrec întru ispite, nu-i lasă Providenţa să cadă în mâinile vrăjmaşilor. Mai cu seamă, dacă sărută ei picioarele fraţilor, dacă acoperă vina lor şi o ascund, ca pe o vină proprie. Cel ce voieşte şi doreşte să fie lipsit de griji în lumea aceasta, şi în acelaşi timp să petreacă întru virtute, acela nu urmează cărarea aceasta. Căci drepţii nu se învoiesc spre fapte bune, numai cu voia lor, ci şi cu voia lor ajung în lupte mari, din pricina ispitelor, ca să li se pună răbdarea lor la încercare. Că un suflet cu frică de Dumnezeu nu se teme de nicio păgubire trupească. Pentru că un asemenea suflet nădăjduieşte întru Domnul de acum şi până în veac. AMIN.

(Sfântul Isaac Sirul, Cuvinte despre nevoință, Editura Bunavestire, Bacău, 1997, p. 41)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Calea lui Dumnezeu este crucea de fiecare zi

Vizualizari: 716

Id: 10129

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.