www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Cand rugaciunea devine curata, o altfel de vedere se naste in om

Cand rugaciunea devine curata, o altfel de vedere se naste in om

Când ne rugăm pentru o persoană bolnavă, rostim numele ei şi ne gândim la ea cerând lui Dumnezeu să o vindece. Nu este o iluzie, ci o realitate. Nu este un păcat, ci o atitudine de iubire creştinească pentru fratele nostru.

Când sufletul nostru este în întregime îndreptat spre Dumnezeu, toate întrebările încetează. Nu mai există decât o întrebare: Cum să dobândim pe Duhul Sfânt în noi şi să-L păstrăm?

În zborul sufletului spre Dumnezeu, putem atinge sfera rugăciunii curate. Când rugăciunea devine curată, o altfel de vedere se naşte în om. Tot ceea ce a asimilat în această lume, prin experienţă sau prin studii, este depăşit. În starea de rugăciune, omul nu-şi cunoaşte nici vârsta, nici starea socială sau ierarhică. Toate detaliile vieţii pământeşti sunt depăşite. Înţelegem mai bine sensul cuvintelor lui Hristos: Şi în ziua aceea, nu Mă veţi mai întreba despre nimic.

(Arhimandritul Sofronie, Din viaţă şi din duh, Editura Pelerinul, Iaşi, 1997, pp. 61-62)

Categoria: Articole

Cautare:

Cand rugaciunea devine curata, o altfel de vedere se naste in om

Vizualizari: 626

Id: 17946

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.