www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

Nesimtirea si neinfricarea

Nesimtirea si neinfricarea

Despre nesimţire şi neînfricare, pe motivul morţii neaşteptate a lui S..., părintele a spus: „Iată, moartea nu este departe, este pe umeri, iar pe noi poţi să ne picuri cu ceară...”;

Şi încă a mai spus: „Dacă într-un capăt de sat se vor spânzura păcătoşi, în celălalt capăt nu vor înceta să păcătuiască, spunând: până vor ajunge la noi mai este”.

Pentru a fi înţelese cum se cuvine puterea şi importanţa pocăinţei, stareţul împărţea broşura Despre pocăinţă a Cuviosului Marcu Ascetul. Între altele, spunea: „Ce timpuri noi au venit! Se întâmpla mai înainte că cel ce se căia sincer pentru păcatele sale deja îşi schimba viaţa sa păcătoasă cu alta mai bună; dar acum se întâmplă aşa: omul îşi spune amănunţit la spovedanie toate păcatele sale, dar mai apoi începe aceeaşi viaţă.

 

(Starețul Ambrozie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2010, p. 153)Articolul apare online prin efortul editorilor site-ului doxologia.ro.

Categoria: Articole

Cautare:

Nesimtirea si neinfricarea

Vizualizari: 680

Id: 13610

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.