www.resurse-ortodoxe.ro - Predici, rugăciuni, filme, cărți, conferințe ortodoxe

FECIORIA

FECIORIA


FECIORIA


759. - Fecioria este un dar al lui Dumnezeu (Matei 19,10-12) oferit omului, care are credinta multa si o dragoste de a sluji Domnului mai tare decat moartea (1 Cor. 7,32-40). Imbratisarea fecioriei este un sfat, (I Cor. 7, 25), acceptat de buna voie (I Cor. 7, 1-10), si ca sa fie o virtute trebuie pazit numai si numai in numele Domnului (Ex. 38,8; Luca 2, 37; I Cor. 6,19; 7,32; Apoc. 14,4). “Fecioarele sunt floarea bisericii, podoaba si frumusetea harului duhovnicesc, starea cea fireasca a nevinovatiei originale, desavarsita realizare vrednica de lauda oamenilor si cinstea ingerilor, chipul lui Dumnezeu, care imita viata cea sfanta a Domnului, devenind astfel, cea mai aleasa parte a turmei lui Hristos si nasterea cea mai slavita a sfintei noastre biserici”, -sf. Ciprian D. P. Fee. 5.


760. -”Daca cineva ar feciori sau s-ar infrana, abtinandu-se de la casatorie din scarba, nu pentru binele si sfintenia fecioriei, sa fie anatema”. -Gangra 9.


761. -”Daca cineva dintre cei ce traiesc in feciorie pentru Domnul, cu mandrie ar dispretui pe cei casatoriti, sa fie anatema”. -Gangra 10.

Categoria: Pravila Bisericeasca

Cautare:

FECIORIA

Vizualizari: 999

Id: 639

Imagine:

Share:

Iisus-Hristos
Sfinții zilei
Căutare

2. Căutare rapidă - cuvânt:

Știri ortodoxe
Recomandări:
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.